Най-добрите съвети, които могат да ви помогнат да подобрите изучаването на езика.

Positive school girl in cute glasses and wireless headset studying from home in front of laptop, looking at computer screen and taking notes, copy space. E-education, online leraning concept

Използвайте лепящи листчета

Залепете листчета върху различни обекти и  напишете името на обекта на езика, който изучавате.Например, ако искате да запомните думички за готвене, отидете в кухнята и поставете лепящи листчета върху кухненските прибори!

Говорете под душа

Докато се наслаждавате на душ, опишете какво планирате да правите през деня си. Подробно опишете дейностите, които ще извършвате когато сте под душа!

Отговорете на новините

Слушайте новините по света, след което коментирайте новините на езика, който искате да научите. Говорете за чувствата, които може да са причинени от новините, които току-що чухте.

Слушайте как говорите

Един от най-добрите начини да усъвършенствате произношението си е да се запишете  и да слушате след това. Ушите ще бъдат най-добрите ви съюзници, за да ви кажат дали сте казали думата правилно или не. Така че, не се колебайте да артикулирате добре думите.

Първите 500 думи от речника, които да научите

За да научите езика по-бързо, лингвистите смятат, че трябва да знаете 500 от най-използваните думи, които се появяват често.

Не се колебайте да се затрудните

Никой не е казал, че изучаването на нов език е лесно, напротив, понякога красотата на езика е в неговата трудност. Вземете смелостта си в двете си ръце и се опитайте да говорите с непознат. Не се страхувайте да кажете няколко думи на езика, който учите, когато срещнете някой, който го говори. Първото преживяване в тази посока може да бъде разочароващо, но ще видите, когато станете по-добри и ще го намерите наистина вълнуващо.

Не си губете времето

Подгответе малка програма и си задайте дневни или седмични цели. Когато си поставяте цели, бъдете обективни и ги съпоставете с времето, което прекарвате в учене и способностите си. Не се надценявайте, но и не се подценявайте. Задайте си краен срок да овладеете езика, който да научите.

Приятел, който да ви помогне да напреднете

Ако искате да напреднете в изучаването на език: намерете си приятел, който говори езика, който искаш да научиш. Този човек ще бъде там, за да ви мотивира, да коригира грешките ви, накратко да ви помогне. Ако никой около вас не говори езика, който учите, отидете в онлайн. Там ще намерите много възможности,  които могат да ви свържат с носители на езика.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest